donderdag, maart 13, 2014

Lemon curd

Lemon curd is een Engelse specialiteit gemaakt van citroen, boter, suiker en eieren. (Klinkt nu al goed,hé)
De pasta is heerlijk bij scones, in desserts, op de boterham... Ik vind hem het lekkerst op een granenkoekje.
Je kunt gemakkelijk lemon curd zelf maken.

Ingrediënten:
Werkwijze:


2 eieren
2 onbehandelde citroenen
175 gr suiker
1/2 eetlepel maïszetmeel
115 gr ongezouten boter

Klop in een pannetje de eieren los met het sap van de citroenen en de geraspte schil. Doe er de suiker, maïszetmeel en boter door, en verwarm al roerend tot het mengsel indikt.
Klaar is kees.

In een bokaaltje gieten en laten afkoelen. Goed afgesloten bewaren in de koelkast. Ze blijft enkele weken goed.

Bron: Libelle

Smakelijk,

Miss Poppy
Ga ook eens kijken op de webshop!


Geen opmerkingen: