donderdag, november 06, 2014

Sweet biker buns

Normalerwijs maak ik mijn brooddeeg zelf, maar soms ben ik echt te lui en dan koop ik een kant en klare mix. Deze keer kocht ik all-in zoet wit brioché van Aveve. Ik had immers een onweerstaanbare drang om iets te bakken à la sinterklaaskoek. Om er toch iets authentieks van te maken wilde ik geen gewoon brood bakken maar wat kleine broodjes. Ik liet mij daardoor inspireren door de laatste aflevering van The hairy Bikers. Dus vandaar de naam Sweet biker buns. Het werden een soort ronde vlechten.(zie foto) Deze had ik in de laatste aflevering zien maken en ze zijn superleuk om te doen. Vlechten met deeg heeft mij altijd een soort kinderlijke voldoening gegeven.
Eén waarschuwing, op het recept staat 250 ml water toevoegen maar dat is teveel, voeg er dus beetje bij beetje water toe en stop als je een mooie soepel deeg krijgt. Ik kneedde het deeg ook geen 20 minuten( geen denken aan) ik heb het wel veel langer laten rijzen. Ook de 2e keer moest het veel langer rijzen. Uiteindelijk was dit het resultaat. Lekkere broodjes maar iets te weinig zoet naar mijn smaak. Ik zal deze mix nog eens proberen maar er eventueel wat suiker aan toevoegen. Ook zal ik er de volgende keer melk op strijken om een mooiere afwerking. Ik weet dat je er normaal eigeel op doet, maar ik heb er een hekel aan hoe die de korst soms bitter kan maken. Eventueel ook leuk om met wat maanzaad af te werken.





Smakelijke groetjes,
Miss Poppy
Ps: ga ook eens de wintercollectie van Misspoppywear bekijken

Geen opmerkingen: