Ingrediënten brood:
1 eetlepel gedroogde gist
2 eetlepels gedroogde zuurdesem (glutenvrij)
1 theelepel suiker
200 gr. boekweitmeel
100gr glutenvrije mix voor brood
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels fiberhusk opgelost in 100 ml water
200 ml lauwwarm water
1 theelepel zout
1 theelepel bakpoeder(glutenvrij)
Meng eerst de droge ingrediënten en voeg dan water, olijolie, en fiberhusk toe
Ik maak van het deeg 1 klein broodje dat ik laat rijzen in een kleine cache-pot. Bekleedt de cache-pot met bakpapier.
Doe het deeg in de pot. Dek de pot af met een deksel en steek hem in een opgeblazen plastiek zak. Laat zeker 1 uur rijzen op een warme plaats.
Verwarm ondertussen de oven op 180°.
Bak het deeg zo'n 45 min.
Laat afkoelen op een rooster
Geen opmerkingen:
Een reactie posten