dinsdag, december 09, 2014

Southern Comfort Advocaat Cheesecake

Ingrediënten:

Speculaas koekjes korst:
Speculaas koekjes (ongeveer 20 koekjes), fijngemalen tot ongeveer 2½ kopjes
¼ kopje kristalsuiker
¼ kopje ongezouten boter, gesmolten
AdvokaatVulling:
2 kopjes poedersuiker
2 eetlepels bloem
250 gr. roomkaas, kamertemperatuur
1½ kopje Advocaat
4 grote eieren, kamertemperatuur

Instructies:

Verwarm de oven voor op 160 graden C°. Bereid een ronde springvorm van +/- 25 cm. Beboter de vorm met ongeveer één eetlepel zachte boter. Wikkel bodem en zijkanten van de pan in een dubbele laag van zware aluminium folie om eau bain marie te bakken. De folie is er om te voorkomen dat er water in de cheesecake zou sijpelen.

Speculaas koekjes korst:

Verkruimel de koekjes in een kleine kom. Meng koekjes, suiker, en de gesmolten boter. Meng goed en druk stevig op de onderkant van de voorbereide bakvorm en ongeveer ½ cm aan de zijkanten. zet eventjes in de koelkast om op te stijven..

Advocaat vulling:

Doe suiker en bloem in een middelgrote kom. Meng alles voorzichtig. Opzij te zetten.
Doe de roomkaas in een grote kom,meng op lage snelheid met een elektrische mixer tot een gladde en romige structuur, 1 tot 2 minuten. Voeg dan de poedersuiker en bloem mengsel erbij, blijf kloppen op lage snelheid tot het geheel goed gemengd is, 1 tot 2 minuten. Voeg de advocaat toe, blijf kloppen op lage snelheid tot goed gemengd, ongeveer 1 minuut.
Voeg de eieren 2 per keer toe, kloppen tot het geheel goed gemengd is, ongeveer 1 minuut, schraap de randen van de kom tussen de toevoegingen. Tip: breek de eieren in een kleine kom en klop met een vork grondig, dan toevoegen aan het kaas mengsel. Meng de bestanddelen snel en met zo weinig mogelijk luchtbellen . De ingrediënten moeten goed gemengd zijn, maar overmatig kloppen creëert te veel luchtbellen en deze kunnen leiden tot te veel blazen tijdens het bakken, en dan barst de cake tijdens het afkoelen.
Laat het vulling even rusten, ongeveer 5 minuten om de luchtbellen te laten stijgen naar het oppervlakte.
Breng ondertussen een grote pan water aan de kook om te gebruiken voor het bain marie waterbad.
Giet de cheesecake vulling op de speculaas korst.

Bakken 

Zet de springvorm in een braadslee en zet in de oven. Giet kokend water in de braadslee tot halverwege de zijkanten van de springvorm en sluit de ovendeur. Bak 70 tot 80 minuten. Tip: de Cheesecake is klaar wanneer de randen vast zijn, maar het centrum( 2 tot 3 centimeter) nog steeds vloeibaar is. De taart moet een beetje opgeblazen zijn en lichtjes bruin. Het centrum zal nog zacht zijn en bewegelijk zijn.
Haal uit de oven en laat voldoende afkoelen. Je kunt best onmiddellijk de randen met een scherp mes wat losmaken.. Dit zorgt ervoor dat de cake kan samentrekken als die afkoelt, waardoor scheuren worden voorkomen. Wanneer cheesecake volledig is afgekoeld, dek je de pan af en plaats je ze in de koelkast gedurende 12 tot 24 uur alvorens op te dienen.
Serveer met met karamelsaus.

Met dank aan onze goede vriendin Buttercream Bettie voor dit fantastische recept!!
Hieronder te zien in een jurk van Misspoppywear!




MMMMMM,
Miss Poppy
Ps: ga ook eens op de webshop kijken.

Geen opmerkingen: