zaterdag, juli 26, 2014

Lemon Poppyseed cupcake

Misspoppywear kreeg dit recept van de mooie Buttercream Bettie

dank je!

Ingrediënten

cupcakes:
3 kopjes cakemeel
1 3/4 kopjes suiker
4 ½ tl bakpoeder
½ theelepel zout
3 el maanzaad
2 sticks (225 gram) ongezouten boter
Schil van 1 grote citroen
1 ¼ kopjes karnemelk
5 eiwitten

Citroen siroop:
1/3 kopje water
1/4 kopje suiker
Sap van 1 grote citroen

Frosting:
225 gram roomkaas
2 sticks (225 gram) ongezouten boter
5 kopjes poedersuiker
fijn geraspte schil van 1 citroen

Cake: Verwarm de oven voor op 180°.
Smeer een taartvorm in met boter of bedek met bakpapier, of neem je cupcakevormpjes. Meng de bloem, 1 ¾ kopjes suiker, bakpoeder, maanzaad en zout in een mengkom. Meng voorzichtig door elkaar.
Voeg de boter, citroenschil en 1 kop karnemelk aan de bloem. Klop met zachtjes tot volledig gemengd. Verhoog de snelheid tot medium en klop 1-2 minuten tot het deeg lichter van kleur is.
Klop in een middelgrote kom de eiwitten met de resterende ¼ kopje karnemelk, grondig te mengen. Voeg het eiwit mengsel met het beslag in 2-3 toevoegingen, meng voorzichtig. Verdeel het beslag in de cupcake vormpjes
Bak gedurende 10 tot 15 minuten tot de cupcakes goudbruin,en een cake tester er schoon uitkomt. Laat afkoelen in de vormpjes gedurende 10 minuten alvorens uit te nemen.
Begin ondertussen aan een citroen siroop.
Siroop: In een kleine pan mix je het resterende ¼ kopje suiker, water en citroensap. Breng aan de kook en roer tot de suiker oplost.
Borstel de cupcakes royaal met de citroen siroop, terwijl ze nog warm zijn. Vervolgens laat de cupcakes volledig afkoelen.
De frosting: In een grote kom sla je de roomkaas en de boter met een elektrische mixer tot het licht en luchtig is. Voeg geleidelijk de poedersuiker toe, 1 kopje per keer, klop goed tussen elke toevoeging. Voeg de citroenschil toe en dan goed blijven kloppen voor 3-4 minuten tot licht en luchtig.
Verdeel de frosting op de cupcakes en sprenkel er eventueel wat maanzaadjes op.
** Maakt 1 x 8 inch 3 lagen cake of 30 cupcakes.




Met dank aan Buttercream Bettie voor dit recept voor Misspoppywear!!!

Geen opmerkingen: