zaterdag, april 09, 2016

Macadamia chocolate chip cookies

Ingrediënten:

200 gr. zelfrijzende bloem
75 gr. zachte boter
150 gr. kristalsuiker
1 ei
1 eigeel
2 theelepels vanille extract
150 gr. macadamia noten
150 gr. chocolade (wit, melk of zwart naar keuze) Ik gebruik witte.

Werkwijze:

Mix de zachte boter en de suiker en vanille extract goed met een klopper. Voeg dan het ei en eigeel toe tot alles goed gemengd is. Hak de macadamia noten in kleinere stukjes en hak de chocolade ook klein en meng met de bloem. Voeg dan het boter-suiker-ei mengsel toe en meng tot je een stevig deeg krijgt. Verdeel het deeg in 2 stukken en rol 2 worsten van. 



Verpak beide rollen in vershoudfolie en leg ze 1 uur in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven op 160°.
Na 1 uur opstijven snij je ronde koekjes van de rol, doe dat met een heel scherp mes. Valt het koekje wat uit elkaar, duw het dan gewoon wat samen. Leg de koekjes op een bakplaat(ik heb ze in 2 keer gebakken.)


Bak ze voor 8-10 minuten. Laat de koekjes 5 min op de plaat rusten en leg ze dan op een rooster om af te koelen.






Smakelijk,
Miss Poppy
Bekijk ook eens de nieuwe collectie op onze webshop.

Geen opmerkingen: