donderdag, mei 16, 2013

Grootmoeders petit beurre taart


Lekker, makkelijk en leuk om de kinderen mee te laten kokkerellen: grootmoeders petit Beurre taart recept met of zonder pure chocolade.

Een variant op onderstaand recept zijn de chocolade petit beurre taarten waar je ofwel wat cacaopoeder toevoegt in onderstaand recept. Ofwel roer je gewoon 80 gram au bain marie gesmolten pure chocolade door de 250 gram boter met 60 gram poedersuiker. Proef en voeg eventueel meer poedersuiker toe en indien gewenst 1 eierdooier. Bouw verder op zoals in het taart recept dat volgt.

Petit Beurre taart recept


  • 2 pakken petit-Beurre koekjes
  • 2 soeplepels oploskoffie opgelost in een kop water
  • 250 gram ongezouten boter op kamertemperatuur
  • 250 gram griessuiker
  • 100 ml water
  • 2 eierdooiers
  • 1 pakje hagelslag

Petit Beurre taart maken

Petit Beurre Taart
  1. Breng het water met de suiker aan de kook, roer goed om en laat inkoken tot siroop. laat alles weer afkoelen (zet in een pot met koud water).
  2. Roer de boter tot room.
  3. Roer de dooiers door de siroop en voeg dan beetje bij beetje toe aan de boter onder voortdurend roeren.

  1. Voor een krokante onderlaag, dompel je de onderste koekjes niet in de koffie. Dompel de andere koekjes wel in de koffie en laat goed doordringen zonder de koekjes uit elkaar vallen.
  2. Leg een laak koekjes op een platte schotel bedekt met aluminiumfolie en vorm een rechthoek.
  3. Besmeer de eerste laag koekjes met een dunne laag boterroom (1 tot 2 mm).
  4. Bedek met een volgende laag koekjes gedrenkt in koffie.
  5. Smeer er weer boterroom over.
  6. Ga zo hoog je kan en werk de ganse taart af door er boterroom over en rond te smeren tot een mooi geheel.
  7. Bestrooi zo gelijkmatig mogelijk met hagelslag zodat de boterroom goed bedekt is.
  8. Zet de petit Beurre taart in de ijskast en laat 1 nacht opstijven.
 

Bron: Ons kookboek

Smakelijk,
Miss Poppy 
Ps: Ga ook eens een kijkje nemen op misspoppywear die is helemaal vernieuwd!!!

Geen opmerkingen: