donderdag, juni 08, 2017

Vegetarische tofu paté

Tofu, niet iedereen houdt ervan. Deze paté heeft enorm veel smaak en kan een leuke manier zijn om wat meer tofu in je menu te steken


Ingredienten:


  • 1 klontje boter
  • peper en zout naar smaak
  • 2 eetlepels gedroogde sjalot
  • 1 grote teen knoflook fijngehakt
  • 200 gr. tofu (met een vork verkruimelt als gehakt)
  • 1 blaadje laurier
  • 1 eetlepel geweekte cashewnoten(fijngehakt)
  • 1 theelepel tijm fijngehakt
  • 2 blaadjes salie fijngehakt
  • 1 theelepel rozemarijn fijngehakt
  • 70 ml porto
  • een scheutje cognac
  • 1 theelepel truffelolie
  • 1 eetlepel zoete sojasaus
  • 1 1/2 bouillonblokjes(groente)
  • 100 ml water
  • 1 eierdooier
  • een half theelepeltje fiberhusk

Recept:


Stoof de sjalot samen met de knoflook in het klontje boter. Voeg er dan de cashewnoten en de tofu aan toe laat eventjes stoven en voeg er dan het water, bouillonblokjes en kruiden aan toe. Blus alles met de porto en scheutje cognac en laat inkoken. Daarna voeg je de sojasaus en truffelolie toe. Zet van het vuur en laat wat afkoelen.Voeg dan de fiberhusk en
de eierdooier toe. Voeg eventueel nog peper en zout toe. De paté moet in het algemeen een beetje teveel gekruid zijn omdat iets kouds wat meer kruiding nodig heeft.
Giet alles in een kleine cakevorm en verpak die volledig in alufolie. Bak au bain marie gedurende 90 min. op 120°. Prik de paté met een satéprikker, als die er proper uit komt is de paté klaar.



Smakelijk,
Miss Poppy

Geen opmerkingen: