woensdag, oktober 04, 2017

Nieuw verbeterd recept voor glutenvrij boekweit brood

Ingrediënten brood:

1 eetlepel gedroogde gist
2 eetlepels gedroogde zuurdesem (glutenvrij)
1 theelepel suiker
200 gr. boekweitmeel
100gr glutenvrije mix voor brood
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels fiberhusk opgelost in 100 ml water
200 ml lauwwarm water
1 theelepel zout
1 theelepel bakpoeder(glutenvrij)

Meng eerst de droge ingrediënten en voeg dan water, olijolie, en fiberhusk toe


Meng goed, het deeg is wat slapper dan een gewoon brooddeeg.
Ik maak van het deeg 1 klein broodje dat ik laat rijzen in een kleine cache-pot. Bekleedt de cache-pot met bakpapier.
Doe het deeg in de pot. Dek de pot af met een deksel en steek hem in een opgeblazen plastiek zak. Laat zeker 1 uur rijzen op een warme plaats.
Verwarm ondertussen de oven op 180°.
Bak het deeg zo'n 45 min.
Laat afkoelen op een rooster



Smakelijk, Miss Poppy

Geen opmerkingen: