woensdag, mei 22, 2013

Icebox cake, de makkelijkste taart die er is!!!

Dit is werkelijk de makkelijkste taart die er is. Ze heeft wat mee van de petit beurre taart maar is nog simpeler, maar daarom niet minder lekker. Slechts 3 ingrediënten: koekjes, suiker en slagroom.

Je neemt een doos van je favoriete koekjes en 250 ml slagroom( en een kopje suiker).

Werkwijze:

Je bedekt een taartbodem met aluminiumfolie

Klop de slagroom op samen met een kopje suiker op tot ze stijf is.
Beleg je taartbodem met een laagje slagroom. Bedek die laag met een laag koekjes.
Opnieuw een laag slagroom erbovenop. Daar na opnieuw een laag koekjes(zorg dat de koekjes geschrankt zijn met de laag eronder.) Zo ga je door tot de bodem vol ligt. Hou wat slagroom over om straks foutjes te corrigeren.

Daarna zet je de taart minimum een paar uur in de koelkast.

Als de taart mooi stijf is draai je ze om op een mooi bord. Werk de onbedekte stukken af met de rest van de slagroom. Zo klaar is kees. Je kunt de taart nog afwerken met suikerbloemen of bestrooien met hagelslag, chocolade schilfers.....




Variatie:
Je kunt dit ook perfect doen met een paar hotelcakes die je in schijfjes snijd en mooi stapelt. Dan wordt de taart lekker smeuïg.

PS: Ik heb net de taart geprobeerd met slagroom uit een spuitbus en dat werkt dus niet. De slagroom wordt langzaam slap en de taart zakt uit elkaar.

Smakelijk,

Miss poppy
Ps: Ga ook eens een kijkje nemen op misspoppywear die is helemaal vernieuwd!!!

Geen opmerkingen: