donderdag, november 17, 2016

Boekweitbrood

Ik heb dit brood op internet gevonden en lichtjes aangepast. Het is een zwaar maar zeer smaakvol brood.


Ingrediënten:

250 gr. yoghurt of kwark
250 gr. boekweitmeel
1 eetlepel chiazaden opgelost in 4 eetlepels water
50 ml lauwwarm water
1 theelepel zout
1 theelepel bakpoeder(glutenvrij)
1 eetlepel gist

Meng eerst de droge ingrediënten en voeg dan water, yoghurt of kwark en chiazaad toe.
Meng goed, het deeg is wat slapper dan een gewoon brooddeeg.
Ik maak van het deeg, 2 kleine broodjes van die ik laat rijzen in 2 vormen de grote van een kleine bloempot.( je kunt er eventueel nieuwe bloempotten voor gebruiken) Boter de vorm goed in en bestrooi met (glutenvrije)bloem.
Doe het deeg in de potten. Dek de potten af met een opgeblazen plastiek zak. Laat zeker 2 uur rijzen op een warme plaats. Het deeg zal maar moeilijk rijzen dus heb geduld.
Verwarm ondertussen de oven op 180°.
Bak het deeg zo'n 25 min.
Laat afkoelen op een rooster.


Smakelijk,
Miss Poppy
Ga ook even kijken op de webshop, de nieuwe collectie is reeds binnen

Geen opmerkingen: