dinsdag, februari 26, 2013

Torta di cioccolato al truffe. (chocoladetruffeltaart)

Dit is een taart naar origineel Zwitsers recept. Het is een stevige taart voor koude winterdagen. Normalerwijs wordt hij geserveerd met slagroom maar dat vind ikzelf een beetje teveel van het goede.

Voor 6 personen

Ingrediënten:
125 gr pure chocolade
125 gr boter
5 eierdooiers
250 gr fijne tafelsuiker
2 eetlepels bloem
een snuifje zout.

Maak deze taart een dag van tevoren( als je erin slaagt natuurlijk om te wachten tot de volgende dag om ervan te eten)

Verwarm de oven op 150°. Vet een springvorm(25 cm) in met boter.
Smelt de chocolade en de boter in de microgolfoven. Sla de eierdooiers en suiker in een mengkom licht en luchtig en doe er dan de bloem, zout en boter-chocolademengsel bij. Giet de massa in een springvorm en zet die in de oven voor ongeveer 35 minuten. Er moet zich aan de rand een korst gevormd hebben maar het binnenste is nog zacht.



Haal de taart uit de vorm en laat hem afkoelen(hij zal wat inzakken). Zet hem een nacht in de koelkast. En serveer hem met slagroom.

Geen opmerkingen: