dinsdag, januari 22, 2013

Vleesbrood

Vleesbrood is zo'n klassiek gerecht dat iedereen wel smaakt en het is erg lekker op een koude dag. Bij mij valt dit ook onder troostvoedsel, zeker als er puree bij geserveerd wordt. Er bestaan vele varianten doorgeven van generatie op generatie. Hieronder vind je een recept met een hedendaagse touch.

Vleesbrood met olijven en pijnboompitten.

Ingrediënten voor personen

  • 2 eieren
  • 1/2 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 kg gemengd gehakt
  • 1/2 potje ontpitte zwarte olijven
  • 4 eetlepels paneermeel
  • peper en zout
  • 4 eetlepels pijnboompitten
  • 1 handvol verse basilicum

Bereiding

  1. Rooster de pijnboompitten lichtjes in een droge pan met antiaanbaklaag.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Breng alle ingrediënten (behalve peper en zout) samen in een kom en meng goed door elkaar. Kruid met peper en zout.
  4. Schep het mengsel in een ovenvaste schaal en bak gedurende 45 minuten in de oven.
     
  
Smakelijk,
Miss Poppy
Ps: Ga ook eens een kijkje nemen op misspoppywear




Geen opmerkingen: